Koulu


Letkun koulu on kaksiopettajainen kyläkoulu, jossa opetusta annetaan luokille 1-6. Lukuvuonna 2013 – 2014 koulussa on 30 oppilasta, kaksi opettajaa, koulunkäynninohjaaja sekä keittäjä-siistijä.

Koulun tiloissa kokoontuvat taideyhdistys Letkun Rembrantit, 4H-puutyökerho sekä liikuntakerho. Suunnitelmissa on myös bänditilan kunnostaminen koululle.

Koulu on rakennettu vuonna 1903. Nykyisten oppilaiden ajatuksia 110-vuotiaasta koulustaan voi lukea Tammelassa tapahtuu julkaisusta (s. 41):

http://www.tammela.fi/UserFiles/tammela/File/kunta_ja_hallinto/julkaisut/tt2013_www.pdf

Letkun koulu sijaitsee kyläkeskuksessa, Valkeaviidantien varrella.
Osoite: Letkun koulu Valkeaviidantie 24 31380 LETKU

Yhteystiedot: Johtava opettaja Ilona Hackzell p. 03-435 0879 e-mail: letkun.koulu@tammela.fi

Letkunkoulun Vanhemmat ry pj Petri Nuutinen, p. 050 - 464 2469.

Lähiliikuntapaikka:

Letkun koulun lähiliikuntapaikka.
Letkun koululla on käytössä ympärivuotinen monitoimikaukalo, jossa on tekonurmipohja ja hyvä valaistus. Lähiliikuntapaikka mahdollistaa monipuolisemman ja mielekkäämmän koulussa ja vapaa-ajalla tapahtuvan liikunnan harrastamisen. Monitoimikaukalossa voidaan pelata mm. koripalloa, jalkapalloa, tennistä, sulkapalloa, salibandyä ja jääkiekkoa.

Alueella sijaitsee myös vanhempainyhdisityksen rakentama laavu.

Kytöniitynojan notko.
1600-luvun alussa Letkun vanhalla kylätontilla – Kytöniitynojan pohjoispuolella, nykyisen vuonna 1903 rakennetun koulun kohdalla ja Hämeen Härkätien eteläpuolella – sijaitsi kolme taloa avarine tontteineen ja savisine, hyllyvine peltoineen. Todennäköisesti vanha kylätontti nykyisen koulun notkossa on ollut keskeinen paikka jo tätä ennen, sillä sieltä on löytynyt esihistoriallisen ajan kuppikiviä.

Letkun koululla on erikoinen kallio, jonka lävitse menevää polkua lapset ovat juosseet jo yli 500 vuotta.

Koulun kuulumisia voit seurata: