torstai 9. kesäkuuta 2016

Elämysrastit kutsuvat 11.6.

Avoimet kylät -päivän elämysrastit kutsuvat tuttuja ja kylään tutustuvia tulevana lauantaina 11.6. Nouda Letkun puodilta rastikartta ja lähde kiertämään kohteita leikkimielisessä kilpailussa, jossa kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan
lampaantalja!

Klikkaa isommaksi

Rastikartan tehtäviin voit tutustua etukäteen tästä linkistä.

Tutustumiskohteita on kaikkiaan kuusi eri puolilla kylää sekä Härkätien varressa (Härkätie 374) uudehkon paritaloasunnon näyttö klo 12-12.30. Valtakunnallisen kyläkauppapäivän kunniaksi kierros alkaa ja päättyy Letkun puodista. Voit myös tutustua kohteisiin omaan tahtiisi ja viettää koko päivän yhdessä tai kahdessa paikassa, tekemistä ja sapuskaa on tarjolla runsaasti.

1) Letkun puodilla voit osallistua letkun heiton MM-kilpailuun klo 11-13, sarjat ovat naiset, miehet ja lapset. Kesätorilta saat mukaasi tuoreet karjalanpiirakat, hiivaleivät, kakut ja tarjolla on myös lettuja ja makkaraa. Juhannussääveikkaukseen kannattaa myös osallistua, lähimmäs osunut voittaa korillisen huurteista!  Puodilta pääsee myös suosittuun Heimon zetorikyytiin, joka kiertää noin tunnin välein puodin, pirtin ja koulun väliä.

2) Ali-Jaakkolan tilalla tutustut villiyrtteihin klo 10, 12 tai 14. Isolla grillillä pääset opettelemaan vihdantekoa, tekemään oman korun, paistamaan makkaraa, maistamaan nokipannukahvia ja kotitekoista ruisleipää. Pihapiirissä on myös lampaita rapsuteltavana!

3) Letkun koululla on lapsille hauska luontopuuhapolku, akkuautoajelua koulun kentällä sekä laavulla mehua ja makkaran paistoa. Letkun koulun tiloihin pääset tutustumaan vanhempainyhdistyksen opastuskierroksilla klo 12 ja 14. Letkun musiikkiyhdistykseltä kuulet LetkuRockin lasten ja aikuisten tapahtuman esiintyjistä ja ohjelmasta - mahdollisesti lippuja on myynnissä Avoimet kylät -tarjouksena.. Koulun pihasta pääset myös zetorin kyytiin.

4) Letkun pirtillä on salissa pellettitakka-esittely, Anne Rautio APV Bioaate Oy:stä. Tule tutustumaan maamiesseuran vanhat öljykamiinat korvaavaan lämmitykseen ja kuulemaan lisätietoa pellettilämmöstä. Voit osallistua omalla peljättimellä Letkun 4H-kerhon Variksenpeljätin-kisaan tai äänestää parasta peljätintä. Kilpailuun peljättimiä otetaan vastaan pirtillä edellsiiltana (sovi tuonnista puh. 050 9172454). Kanttiinissa on tarjolla kahvia ja pullaa. 4H -kerho järjestää myös arpajaiset toimintansa tukemiseksi. Zetorilla pääset taas eteenpäin.

5) Koivun lammastilalla pääset tutustumaan perinteisen punamultamaalin keittoon ja voit ostaa punamultamaalia mukaasikin omaan astiaan. Pihassa on pop-up kahvio ja lammastuotteiden suoramyyntiä. Lapset pääsevät myös tekemään tuttavuutta tilan karitsoiden, emolampaiden, kanojen, kanien ja hevosten kanssa!

6) Vainion tilalla pääset tutustumaan perinnehirsirakentamiseen, vanhan karjalaisen mallin mukaan pystytettyyn makuuaittaan kaikkine omaleimaisine yksityiskohtineen! Aittaan on pystytetty myös Letkun Rembranttien näyttely.
Vainion tilan ovet ovat avoimet klo 10-14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti